Gastronomia końca wieku

You are here

ciasta

Nasze artykuły

Czy obecnie panie domu gotują świąteczne posiłki w ten sam sposób jak ich babcie?

ciabatta - przygotowanie ciasta
Author: Rebecca Siegel
Source: http://www.flickr.com
Współczesna kuchnia szykownej gospodyni zaczyna coraz bardziej przypominać biologiczne laboratorium. A to za sprawą mnogich przyborów kuchennych, które w jaskrawych kolorach i designerskich formach wyglądają niczym laboratoryjne sprzęty. Weźmy pod uwagę chociażby takie pojemniki na ocet. Bywają one wyprodukowane nierzadko z różnokolorowego szkła albo z tworzywa sztucznego.Tego typu przykładów można byłoby mnożyć na pęczki, ale jeden fakt pozostaje niekwestionowany - gospodyni inaczej przygotowuje świąteczną kolację niż jej babcia, a nawet mama. To bardzo interesujące zagadnienie przedstawimy na przykładzie noworocznych wypieków.
Subscribe to RSS - ciasta