Gastronomia końca wieku

You are here

Troszkę słów wokół kawy Carraro

Nasze artykuły

Kawa to najbardziej znany napój na całym świecie – stawiana jest tuż przy herbatach. Codziennie miliony osób we wszystkich zakątkach ziemi piją ją w trakcie porannych śniadań, do obiadu, w mieście, a nawet w pracy, bądź w godzinach wieczornych.


Wielu jej miłośników próbuje poznać jak najwięcej jej aromatów, szukając coraz to bardziej wyszukanych doznań dla podniebienia.


papier
Author: The Centre
Source: http://www.flickr.com




Jedną ze skradających serca miłośników jest kawa Carraro (kawa marki Carraro). Jej produkcja oraz uprawa odbywa się przy pomocy najnowszych technologii, które jednocześnie są potwierdzeniem wysokiej jakości ziarenek. Inaczej nazywa się ją „Słodką Arabicą”, charakteryzuje ją bowiem subtelny i jednocześnie słodkawy smak, który uwielbiają wszyscy smakosze kaw. Kawa Carraro swoje początki przypisuje już na XIX wiek, gdy Geatano Carraro rozpoczął handel zieloną kawą w swym sklepie. W chwili obecnej jednak nazwisko jego jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych pośród znawców czarnego napoju, z pomocą jego pierworodnego, który kilkadziesiąt lat po tym stworzył pierwszą palarnię. W dzisiejszych czasach kawę Carraro można zakupić do swojego domu, a także uraczyć się jej posmakiem w lokalach gastronomicznych. Jest dostępna zarówno w charakterze mielonej, jak również i ziarnistej – również i w Internecie.


Do kawy można również stosować wszelkiego rodzaju dodatki – jednym z nich jest syrop 1883 (www.qualiashop.pl/32-syropy-1883). Swe korzenie posiada we francuskich Alpach, gdzie jest produkowany tylko ze składników naturalnych.


Dedykowany jest zarówno klientom indywidualnym, którzy smaki takie jak między innymi piernikowy, arbuzowy czy też miętowy chcą posiadać we własnym domu, jak również i baristom serwującym kawy oraz desery restauracjach oraz barach. Należy zwrócić uwagę, iż syrop 1883 jest oferowany w wielu unikalnych smakach.