Dobre wyposażenie kuchni jest bardzo istotne dla wszystkich mieszkańców. Niezwykle pożądanym obiektem w kuchni jest wok. Ta patelnia o wklęśniętym układzie od wieków służy Chińczykom do przyrządzania rozmaitych posiłków jak najmniejszym sumptem.
potrawy przygotowane z zastosowaniem woka powinny gotować się szybko i zachowywać maksimum smaku i wartości odżywczych. Jednakże naczynie to nie jest zagwarantowane wyłącznie do potraw kuchni chińskiej. Z powodzeniem jest w stanie zastąpić kilka typowych patelni i stać się najistotniejszym ekwipunkiem w całej kuchni.
Author: Irving Tea
Source: Irving Tea
Author: foam
Source: http://www.flickr.com
Wok 30cm ma wysokie ścianki, które są pochylone pod kątem 45-50 stopni.
Prezentowany artykuł nieprawdopodobnie Cię zainteresował? To przejrzyj również odmienne pomocne notatki, które zawierają wielce ciekawe dane - wciągną Cię całkiem.
Muszą one być delikatne, żeby cała patelnia mocno grzała się w kilkanaście sekund. Atutem woka jest jego szczególny kontur, dzięki któremu do smażenia wystarczy nieduża ilość tłuszczu. Dzięki pochyłości ścianek kawałeczki usmażonego mięsa, albo jarzyn zdołają dochodzić w nieco niższej temperaturze, a wysmażany tłuszcz schodzi na dno. Nóż santoku miyabi (zobacz nóż santoku miyabi) to japoński nóż inspirowany standardowym samurajskim mieczem. Jest perfekcyjnie ostry i zachwycający designem.
Nadal interesuje Cię ten wątek? Wejdź w podany link i tam jest autorska strona internetowa, gdzie odkryjesz ekstra wiadomości.
Odznacza się doskonałą formą i precyzją wykonania, a również nadzwyczajnym designem. Cenią je zarówno doświadczeni szefowie kuchni, jak i dyletanci kucharzenia na całym świecie.
Prezentowany artykuł nieprawdopodobnie Cię zainteresował? To przejrzyj również odmienne pomocne notatki, które zawierają wielce ciekawe dane - wciągną Cię całkiem.
Muszą one być delikatne, żeby cała patelnia mocno grzała się w kilkanaście sekund. Atutem woka jest jego szczególny kontur, dzięki któremu do smażenia wystarczy nieduża ilość tłuszczu. Dzięki pochyłości ścianek kawałeczki usmażonego mięsa, albo jarzyn zdołają dochodzić w nieco niższej temperaturze, a wysmażany tłuszcz schodzi na dno. Nóż santoku miyabi (zobacz nóż santoku miyabi) to japoński nóż inspirowany standardowym samurajskim mieczem. Jest perfekcyjnie ostry i zachwycający designem.
Nadal interesuje Cię ten wątek? Wejdź w podany link i tam jest autorska strona internetowa, gdzie odkryjesz ekstra wiadomości.
Odznacza się doskonałą formą i precyzją wykonania, a również nadzwyczajnym designem. Cenią je zarówno doświadczeni szefowie kuchni, jak i dyletanci kucharzenia na całym świecie.
Author: Mano Ranjan M
Source: http://www.flickr.com
Miyabi 7000 d smakprostoty to wyszukana, niezwykle elegancka kolekcja noży na wysokim poziomie.
Noże o ostrzu skalpela, świetnym wyważeniu i ergonomii zadowolą nawet najbardziej wybrednych szefów kuchni. Zarówno każde ostrze, jak i rękojeść posiada swój nietuzinkowy design i jest małym dziełem sztuki.